یک واقعیت در جهان امروز شکل گرفته است که بسیاری از مردم به جای آن که با هر احساس ناخوشی به پزشک مراجعه کنند، بیشتر تلاش می کنند که مسئولیت سلامتی خود را شخصا به عهده بگیرند. اما بسیاری از این تلاش ها به خاطر فرار از یک احساس به نام درد است.
به راستی درد چیست؟ تا چه اندازه نسبت به آن شناخت داریم؟ چرا هر وقت درد داریم احساس ترس نیز داریم؟
خود احساس درد نقش بسیار زیادی در مهار علائم درد دارد. اگر درد را درست بشناسیم، میتوانیم با تغییر شیوه زندگی آن را تسکین دهیم. واقعیت این است که داروها تنها مسکن موقتی برای درد هستند ولی درمان اصلی نیستند. علاوه بر این ها اگر تنها رویکرد برای درمان درد ، دارو باشد بدون شک وابستگی نیز شکل میگیرد.
شناخت درد
علم مطالب زیادی از کار دستگاه عصبی و مغز و چگونگی تاثیر آن ها از ادراک درد بر ملا ساخته است. درد معمولا معنی خاصی دارد : هشدار بدن برای اخطار در این مورد که به خود آسیب رساندهاید، یا نیاز به استراحت دارید.
همه احساسهای درد در مغز پردازش میشود. مغز ما تعیین میکند که پیام چه معنی میدهد، چقدر جدی است و فرمان میدهد مناسبترین واکنش برای آن انجام گیرد.
مثلا اگر انگشت ما ببرد، پیام درد مفید است و ما را وادار میکند قسمت آسیب دیده را پانسمان کنیم و به آن استراحت دهیم و فرصتی دهیم تا التیام یابد. اما در باره دردهای مزمن، پیام درد مفید نیست. التهاب مفاصل با استراحت بدتر میشود و درد ناشی از حرکت دادن مفاصل باعث می شود شخص به کل ورزش را کنار بگذارد. در بسیاری از موارد ما برای شناسایی پیام درد و یافتن شیوه مناسب احتیاج به مشورت داریم که حوزههای مختلف علم به ما کمک میکند.
چشیدن طعم درد هیچ گاه یکسان نیست و تلقی افراد از درد متفاوت است و به همین خاطر یافتن بهترین درمان برای هر کس نیز متفاوت و اختصاصی است. در برخی موارد رویکرد معمول مانند عمل جراحی کمک میکند و در برخی موارد دیگر درمانهای مبتی بر شیوه تغذیه، پرهیز غذایی، دارو، فیزیوتراپی، ورزش، یوگا، فیزیوتراپی، مراقبه بسیار مفید هستند. اما یک نکته بسیار مهم است. کلید موفقیت، شناختن چگونگی پردازش پیام درد است، تا بتوانیم به جای اینکه تحت تسلط درد قرار گیریم، آن را مهار کنیم.
در مطالب آینده ، بیش تر به این مهم خواهیم پرداخت. بنابراین جهت اطلاع از جدیدترین مطالب این وب سایت ، ما را در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام دنبال نمایید.