قسمت قبل را در این لینک مطالعه نمایید.
نگاه یوگا به بدن با دیدگاه ورزش های غربی که در آن با بدن انسان همچون اسب های مسابقه ای برخورد شده و سعی می شود آنرا سریع تر و سریع تر به جلو حرکت داده و با دیگر بدن ها در قدرت و سرعت به رقابت وادارند کاملا متفاوت است.
امروزه در هند المپیک یوگا وجود دارد در حالیکه تمرین کنندگان یوگا با یکدیگر به مسابقه می پردازند. من این امر را کم اهمیت نمی کنم. در زندگی ، من تعداد زیادی اجرا و نمایش حرکات در سرتاسر جهان انجام داده ام که همگی در تلاش برای معروف و مشهور کردن یوگا بوده است. ولی در حالیکه این یوگا بود که به عنوان اجرایی هنری به نمایش در می آمد اما جوهرۀ یوگا درباره نمایش و تظاهرات بیرونی نیست. بلکه هدف آن تربیت درونی انسان ها است.
یوگا همچون الوهیت زیباست و در نهایت شخص یوگی همان گونه که به دنبال نور درون است، زیبایی درون، بی کرانگی و نجات و رهایی را نیز جستجو می کند. زمانی من از سوی روزنامه نگاری آیرون آینگار (آینگار آهنین) لقب گرفتم و من گفتۀ وی را اصلاح کردم. بدین صورت که من سخت همچون آهن نیستم بلکه همچون الماس هستم، سختی الماس قسمتی از فایده آن است ولی ارزش واقعی آن به نوری است که از درون آن ساطع می شود.
پس چگونه می بایست به یوگا نگریسته و آنرا تمرین کنیم به شکلی که نتیجه آن سلامتی و خلوص باشد؟ چه راهی است که منجر به آغاز انعطاف پذیری و حرکت به سوی الوهیت شود؟ یوگاه سوتراهای گردآوری شده توسط حکیم پتانجلی، شالوده و اساس زندگی یوگایی را پی ریزی و تهیه کرده است. جالب اینکه فقط چهار بخش است که بطور اختصاصی به آسانا پرداخته است و هر کدام سزاوار ملاحظه و خواندن و فهم می باشند. پتانجلی گفته است: یوگا برای بدن کمال و زیبایی در فرم و قالب، آراستگی و زیبایی، توانایی، استحکام و فشردگی و تابش و درخشندگی الماس را به ارمغان می آورد.
تعریف ابتدایی و ساده وی از آسانا اینگونه است : Sthira sukham asanam … کلمه Sthira به معنی راسخ و پابرجا، ثابت و استوار، پرتوان و تحمل و بادوام، متین، آرام و بی سرو صدا و خونسرد است.
Shkah یعنی خوشی و شادابی، آسودگی، سکون و برکت است و Asanam نیز لغت جمع بسته شده آسانا در زبان سانسکریت می باشد. لذا نمایش آسانا می بایست بدون به هم ریختگی، خونسرد، بدون موج و آرام در تمام سطوح بدن، ذهن و روح باشد و یا همچون آنچه که قبلا ترجمه کرده ام” آسانا استقامت و استحکام کامل بدن، ثبات هوشیاری و نوع دوستی روح می باشد.”
در نهایت، زمانی که تمای پوشش های بدن و تمامی قسمتهای اندام فرد هماهنگ و همنوا با یکدیگر، به هنگام انجام آسانا ها ، درآمدند. شما توقف و خاتمه افت و خیز و نوسانهای ذهن و همچنین نجات و رهایی از رنج ها پریشانی را تجربه خواهید کرد.
ادامه این مطلب که بخشی از کتاب پرتویی بر زندگی است را در این لینک مطالعه نمایید. 🙂
مترجم: رضا عباسی
ویراستار: حمید رضا مختارزاده