یوگای آینگار باعث کاهش ضعف وخستگی های مزمن در شفایافتگان از سرطان سینه می گردد.
33 درصد از شفایافتگان سرطان سینه از اثرات بد خستگی های مزمن ناشی از سرطان شکایت دارند. اخیرا چند روش معتبر درمانی برای کاهش خستگی و بالا بردن توان و انرژی در بین مبتلایان به سرطان سینه ( بعد از درمان های پزشکی ) یافت شده است . اکنون تحقیقات اخیر نشان می دهد که یوگای آینگار به عنوان یک درمان معتبر به ما این اطمینان را می دهد که می تواند خستگی های مزمن را کاهش دهد .
خستگی های مزمن همان شرایط ضعف و ناتوانی است که بسیاری از شفایافتگان از سرطان سینه آن را تجربه کرده اند و در کیفیت زندگی عادی آن ها اخلال ایجاد می کند. خستگی و ضعف در دوره درمان سرطان سینـه به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند. اکثریت شفایافتگان پس از کامل شدن دوره درمان سرطان سینه ، بالاخره توان و قوه قبلی خود را بدست می آورند اما یک سوم از شفایافتگان احساس خستگی های مزمن که ده ها سال پس از تشخیص در آن ها باقی می ماند را گزارش کرده اند. بنابراین ، این زیرمجموعه از شفایافتگان نیاز به درمان هدفمند برای کاهش خستگی های شان را نشان می دهند.
برای مبتلایان به سرطان سینه ، درمان های تکمیلی و مدیریت استرس در نظر گرفته شده که هدف آن از بین بردن خستگی ها و ضعف ناشی از بیماری سرطان در طول درمان می باشد. با این وجود انجام تمرینات مشابه از جانب بیمارانی که خستگی و ضعف را تجربه کرده اند و درمان ها را دنبال می کنند در مقایسه با شفا یافتگانی که علاقمند نیستند و یا نمی توانند در برنامه های تمرین مرسوم مشارکت کنند به یک اندازه مؤثر نمی باشد.
به عنوان نوع دیگری از تمرینات مرسوم مانند راه پیمائی و دوچرخه سواری ، محققان در مورد انجام برخی گونه های متناسب از ورزش یوگا به عنوان روش درمانی جانبی برای بیماران با شرایط پزشکی متفاوت تحقیق انجام داده اند. در یک تحقیق بر روی بیمارانی با مشکل تصلب بافت چندگانه ، گونه ای از یوگای آیین گرنتایج مثبتی در درمان افسردگی ، درد ، ناتوانی درانجام حرکات فیزیکی و ضعف بدنی نشان داده است.
یوگی واقعی کسی است که تعادل ذهن خود را در گرما وسرما ، موفقیت وشکست ، درد ولذت ، سود وزیان حفظ کند. – آینگار
یوگای آيین گر یک فرم سنتی از هاتا یوگا است که تمرکزش بر روی فواید درمانی حرکات و تکنیک های تنفسی در شرایط درمانی خاص مانند سندرم کانال مچ دست ، آرتروز ، کمر درد و افسردگی می باشد. مشخصه این نوع یوگا استفاده از لوازمی مانند کمربندها ، آجرها و پتوها به عنوان وسایل کمکی برای اجرای حرکاتی که آسانا نامیده می شود می باشد. ریسک آسیب پذیری در حین انجام حرکات یوگا با استفاده از این وسایل کمکی ، حداقل است و انجام حرکات یوگا را برای بیماران با شرایط خاص پزشکی که محدودیت حرکتی دارند قابل اجرا تر و نسبتا” امن تر می کند.
تاثیر یوگا بر سرطان سینه چگونه بوده است؟
در مقاله ای که اخیرا در مجله سرطان چاپ شده است ، محققان یافته های خود را درباره یک تحقیق که مقایسه ای است بین پانزده نفر از شفایافتگان از سرطان سینه که احساس خستگی های مزمن داشتند و به مدت سه ماه یوگا انجام می دادند ، با یک نمونه شاهد متشکل از شانزده نفر از شفایافتگان با خستگی های مزمن که تحت آموزش های دوران نقاهت بودند ولی یوگا انجام نمی دادند را به چاپ رسانده اند. نتیجه مقاله مشخص می کرد که یوگا آینگار می تواند به عنوان یک روش درمان جانبی مؤفق برای درمان ضعف وخستگی در شفایافتگان به کار گرفته شود.
اندازه گیری ها وآزمایشات در ابتدا برای تعیین میزان خستگی انجام می گرفت که در حین درمان و سه ماه بعد از انجام یوگا نتایج بدست می آمد اما بعد فاکتورهای دیگری نیز شامل تغییرات در میزان انرژی ، حالت های احساسی ، خواب ، استرس قابل درک و عملکرد فیزیکی هم اندازه گرفته شدند. آنچه که محققان متوجه شدند این بود که خستگی ها و ضعف مزمن در شفایافتگان از بیماری سرطان سینه که به مدت سه ماه یوگا انجام داده بودند ازشروع درمان تا پایان آن کاهش قابل توجهی یافته بود. به علاوه در مدت این سه ماه آن ها گروه کنترل را که فقط خدمات مشاوره سلامتی / آموزش را دریافت کرده بودند نیز دنبال می کردند. با این وجود گروه آزمایشی یوگایی ها نسبت به شرکت کنندگان در گروه کنترل افزایش قابل توجهی از نظر میزان انرژی بدست آورده بودند.
هر دو گروه تغییرات مثبتی را درحالت های احساسی و استرس قابل درک بدست آورده بودند ولی در مورد میزان خواب و عملکرد فیزیکی تغییرات یکسان نبود.
نتایج تحقیقات این بود که یوگای آینگار به عنوان یک درمان مداخله ای هدفمند می تواند منجر به پیشرفت های قابل توجهی در از بین بردن خستگی ها و ضعف مزمن و افزایش انرژی در بین شفایافتگان از سرطان سینه که دارای علائم ضعف مزمن هستند ، شود. به علاوه بیمارانی که یوگا را تجربه کرده بودند به اندازه کافی از انگیزه مثبت برای ادامه تمرینات یوگا در منزل حتی پس از اتمام دوره تحقیقات برخوردار بودند.
مترجم : سپیده اعظمی
منبع : www.aurawellnesscenter.com
ویراستار : فروزنده شاملو
سلامو عرض ادب
آیا این نوع تمرینات بر روی دیگر بیماران که از خستگی مفرط و اختلال در خواب ، مانند بیماران مبتلا به فیبرومالژیا ، نیز میتواند مفید باشد؟
اگر پاسختان مثبت است لطفا نوع تمرینات و میزان آنها و سایر اطلاعات دیگر در این خصوص را هم در سایت پربارتان قرار دهید
با سپاس
شاد و مسرور باشید
سلام دوست عزیز
بدون شک یوگا و تمرینهای آن برای بسیاری از بیماریها مفید و سودمند است به شرطی که بیمار زیر نظر معلم با تجربه که از آن بیماری و شخص بیمار شناخت کافی داشته باشد تمرین کند. موارد متعددی برای تمرین با شخص بیمار باید در نظر گرفته شود مانند سن، توانایی جسمی و ذهنی، ریتم تنفس، مدت بیماری و دیدگاه های پزشک بیمار. ممنون از شما حتما آرام آرام سایت در جهتی خواهد بود که برای بسیاری از موارد مطلب و تمرین خواهد داشت. سپاس