«افراد مبتدی در حین یادگیری آسانا فشار زیادی تحمل میکنند. از آنجایی که آنها در اعمال بدن خود خام هستند، ذهن و هوش خود را تحت فشار قرار می دهند و باعث تنش در بدن، ذهن و هوش می شوند. آنها همچنین باید اقدامات را به طور همزمان با هر قسمت از بدن هماهنگ کنند که آنها را خسته می کند. در آن مرحله شاواسانا به عنوان یک موهبت یا اکسیر عمل می کند.
شاواسانا ممکن است زمانی انجام شود که مغز شخص از حضور خودداری کند یا بدن آن را نپذیرد و عقل احساس کندی کند. برای یادگیری هنر پذیرا نگه داشتن مغز به تلاش زیادی نیاز است. از این رو هر آسانا، شاواسانا را در قسمتهای مختلف آموزش میدهد تا احساس آرامش را در بدن و ذهن به دست آورد. سپس وقتی شاواسانا تمام شد، فرد کاملاً آرامش را تجربه می کند.
اغلب در شاواسانا ممکن است بدن آرام شود، اما مغز با افکار، یکی پس از دیگری همچون حباب می پرند. در آن زمان، بهتر است به آسانایی بپردازید که در آن مغز آرام تر و آرام تر از شاواسانا باقی می ماند. به زودی این آسانا نیرو می بخشد، و می توان از آنها برای کارهای خوب و مثمر ثمر با ذهنی پایدار و با دقت استفاده کرد. وقتی بدن استراحت می کند و ذهن آرام می گیرد، دانشآموزان را در شاواسانا قرار نمی دهم.
تمرین شاواسانا به عنوان پلی بین آسانا و پرانایاما عمل می کند. اگر کسی بعد از آسانا پرانایاما را تمرین کند، باید شاواسانا را در این بین انجام دهد. پس از پرانایاما، فرد به شاواسانا نیاز دارد تا از حالت منفعل به حالت فعال برگردد. از آنجایی که فرد نمی تواند بلافاصله پس از پرانایاما به زندگی فعال بپردازد، شاواسانا ضروری است. شاواسانا فقط مکثی است بین زندگی منفعل و فعال.
از آنجایی که سمت راست یک سمت فرخنده محسوب می شود، بهتر است بعد از شاواسانا به سمت راست بغلتید. سمت راست با پینگالا یا سوریا نادی فعال برابر است. این چیزی است که فرد با چرخش به راست به دست می آورد. از آنجایی که وزن بدن نباید مستقیماً روی ماهیچه قلب بیفتد، بهتر است به سمت راست بغلتید تا قلب دچار فشار نشود. یک زن باردار مطمئناً می تواند از سمت چپ بلند شود. در صورت کمردرد می تواند تنه را به سمتی که درد کمتر است بغلتد و سپس به سمت زمین برود تا بلند شود.
– B.K.S. Iyengar: Astadala Yogamala, volume 7