یکی از دغدغه های تمرین کنندگان یوگا تمایل آن ها برای تمرین شخصی است. شرایط تحمیلی پیش آمده که تعطیل شدن کلاسهای ورزشی را به دنبال داشت این دغدغه را بیشتر کرده است و شاید اکثر شما به توصیه های مربیان یوگای خود پی بردهاید که در کلاس ها یادآوری میکنند:
تلاش کنید با یوگا ارتباط تنگاتنگی برقرار کنید تا آن را یاد بگیرید و به عنوان یک ابزار در زندگی شخصی خود به کار بگیرید.
اما …
چگونه تمرین شخصی یوگا Self Practice خود رادر منزل شروع کنید؟
تمرین شخصی یک مولفه و بخش ضروری از سادانا (تمرین منظم یوگا) است. دریافت راهنمایی ها از معلمان و حضور منظم در کلاس ها، اساس یوگا را تشکیل می دهد اما در تمرین شخصی است که فرد واقعا پیشرفت کرده و یوگا به زندگی فرد پیوند می خورد.
به عنوان یک معلم، من اغلب اوقات متوجه می شوم دانش آموزان وقتی خودشان شروع به تمرین می کنند چطور سریع پیشرفت می کنند. اما برای اکثر دانش آموزان شروع تمرین شخصی به صورت یک مشکل بزرگ تظاهر می کند، با وجود این که آن ها به اهمیت تمرین شخصی واقف هستند و در کلاس ها به صورت منظم حضور دارند، فقط گروه کمی موفق می شوند آن را بخشی از روال زندگی روزمره خود بکنند.
بزرگترین و بدترین اشتباه حفظ کردن روند کلاس است و صحیح ترین و کارا ترین روش برخورد، تجربه کردن آساناهاست. حافظه کار خود را در هر موقعیتی، نشان خواهد داد. در طی سال ها، دانش آموزان زیادی از من در مورد این که چگونه ازموانع تمرین شخصی عبورکنند راهنمایی خواسته اند. در این مقاله مفیدترین ایده ها و نظرات برای آنها گردآوری شده است. این مقاله در دو بخش ترتیب داده شده است :
- بخش یک : برای دانش آموزان علاقه مند به شروع تمرینات شخصی
- بخش دوم : راهنمایی برای دانش آموزانی که تمرینات را شروع کرده و علاقه مند به گسترش وعمیق تر کردن تمرینات هستند.
همه نظرات و ایدههایی که در این راهنما ارائه شده اند برای تمام دانش آموزان مناسب نیستند.لطفا آن هایی را که مفید و متناسب با توانایی، تجربه ومحدودیت هایتان می باشد، خودتان انتخاب کنید. اگر در صحت آن ها شک دارید با معلم آینگار یوگای خود مشورت کنید. این نظرات و نکته ها ممکن است شما را تشویق کند تمرین شخصی خود را ساخته، خلق کرده و آن را پر بار سازید.
شروع تمرین شخصی یوگا در منزل
بیشتر اوقات یوگا آموزان جدید تازهکار اشتیاق بیشتری به تمرین دارند و تصمیم می گیرند یک ساعت و یا حتی بیشتر را در روز به تمرین اختصاص دهند. ولی مشکل این تصمیمات این است که اغلب با وجود شرایط و الزامات زندگی امروزه، عملی نیستند. فشارهای مداوم زندگی تمرین کردن را دشوار می کند. در این شرایط، مردم زندگی کردن درراستای تصمیماتشان را غیر ممکن می یابند که در نتیجه به ناامیدی و نهایتا هم ممکن است به حذف یوگا از برنامه زندگیشان بینجامد. شاید این همان چیزی است که پاتانجالی به عنوان Anavasthitatva مطرح می کند. یعنی ناتوانی در تداوم پیشرفت تدریجی.
بنابراین اولین توصیه من :
اهداف را واقع بینانه تنظیم کنید وبرنامه تمرینی تان را به تدریج بسازید.
پیشرفت در یوگا نه تنها با تغییرات ناگهانی به وجود نمی آید بلکه بیشتر با تحول آهسته و تدریجی ایجاد می شود. من همیشه به دانش آموزانم می گویم “روزانه تمرین کنید حتی اگر ۱۰ دقیقه باشد، مدت مهم نیست نظم داشتن اهمیت دارد.”
محدوده زمانی را مشخص کنید که بتوانید بدون ایجاد تغییرات فاحش در زندگیتان، روزانه آن راتکرار کنید و بر آن مداومت بورزید. اگر برنامه تمرین صبح را از دست دادید، مطمئن باشید که آن را عصر جبران می کنید. اگر شما عادت به تمرین شخصی ندارید، برنامه یک ساعت کامل تمرین روزانه برای شما ممکن است خیلی سختگیرانه باشد.می توان دوره زمانی کوتاه تری را خیلی سادهتر با کاهش زمان تماشای تلویزیون، جستجو در اینترنت یا مکالمات تلفنی به تمرین اختصاص داد.
این مقاله که ادامه آن در این لینک قابل مطالعه است ، ترجمه ای از یکی از مقاله های ایال شفرونی ، معلم رسمی آینگار یوگا و نویسنده کتاب های بسیار مفید زیر است :