قسمت اول را در این لینک مطالعه نمایید.
پاکی
کلیدهای باز کردن قفل های پتانسیل ها، کیفیت خلوص و میزان حساسیت ماست.
نکته ای که در خصوص خلوص ، سادگی و طهارت گه گاه در متون یوگایی بدان اشاره شده است. اساساً موضوعی معنوی نیست. این خلوص است که اجازه و میزان حساسیت را تعیین می کند. حساسیت، ضعف و یا آسیب پذیری نیست بلکه وضوح در آدم هاست که به قضاوت مشخص صحت و دقت می بخشد.
از طرفی سخت گیری از آلودگی و ناپاکی سرچشمه می گیرد. این سختی چه در حس های فیزیکی باشد و چه در مسایل ذهنی از انباشته شدن سم ها به وجود می آید. هنگامی که ما آن را تعصب و کوته فکری می خوانیم. سرسختی و ضعف به عنوان همان حساس نبودن است.
خوی تلاش و کوشش و حکمت نفوذ به درون ، در حین تهذیب و تربیت درونی ، برای فرد هر دو مزیت خلوص و حساسیت را به ارمغان می آورد.
خلوص و حساسیت نه تنها در ارتباط با محیط درون بلکه در خصوص محیط بیرونی و دنیای خارجی نیز به ما فایده می بخشد. تاثیرات ناپاکی بسیار نامطلوب است و باعث می گردد که پوسته سختی اطراف ما به وجود آمده و توسعه یابد. اگر ما این پوسته سخت را بین خودمان و دنیای خارج از پوست مان به وجود آوریم ، خود را از بسیاری از امکانات و تسهیلات زندگی محروم ساخته و خود را از جریان انرژی آزاد کیهانی قطع کرده ایم.
بنابراین برای حواس مان بسیار مشکل خواهد بود که درون را تغذیه کرده و سموم اضافی را از آن خارج سازند. در این حالت، درون یک کپسول زندگی می کنیم، آنچه شاعر آن را قطعه تهی می خواند.
همچون دیگر پستانداران، ما نیز هومئواستاتیک هستیم. بدین معنی که ما تعادل و ثباتی بین آنچه در بدنمان اتفاق می افتد، برقرار می کنیم. به عنوان مثال گرما. یا آن چه که در محیط بیرون در تغییر و یا در حال مبارزه و چالش است توانایی و انعطاف پذیری این امکان را برای مان فراهم می کند تا تعادل داخلی را به دست آوریم، ولی بشر همواره و همچنان تلاش می کند تا بر محیط بیرون حکم فرمایی کرده و مسلط شود بجای آنکه بر خود تسلط یابد.
سیستم های گرمایش مرکزی ، تهویه هوا ، ماشین هایی که می گیریم تا سیصد یارد ما را جا به جا کنند ، شهرهایی که در شب هنگام هم چنان روشن و زنده می مانند و غذاهایی که خار ج از فصل خود از اطراف جهان وارد می شوند همه و همه مثال هایی هستند از آن چه که با ترفند و حیله دور زدن های ما خوانده می شود
به جای آنکه خود را با طبیعت هماهنگ کرده و آنچه که جریان قدرتمند طبیعت برای منطقی کردن و یگانگی با خود است. در این پروسه ما ضعیف و شکننده می شویم حتی بسیاری از شاگردان هندی من که هم اکنون در خانه هایشان بر صندلی ها نشسته اند برای نشستن در وضعیت اوتوس بسیار سخت و غیر منعطف هستند.
این مطلب که بخشی از کتاب پرتویی بر زندگی است ، ادامه دارد …
مترجم : رضا عباسی
ویراستار : حمید رضا مختارزاده